top of page

Projektet tona

"LOVE is LOVE is LOVE" është një udhëtim vizual në misterin e lavdishëm të dashurisë dhe një ftesë për të imagjinuar se çfarë dashuria do të formonte në një botë të lirë, nëse dashuria do të lejohej. Projekti është një ndërhyrje artistike që synon të sfidojë publikisht margjinalizimin dhe fshirjen e pakicave gjinore, seksuale dhe etnike në Kosovë. Konsiston në realizimin e një murali që u jep shikueshmëri grupeve të diskriminuara në Kosovë, veçanërisht personave LGBT+, personave me aftësi të kufizuara dhe personave nga komunitetet joshumicë, duke i kushtuar një hapësirë publike ekzistencës dhe dinjitetit të tyre. Ai gjithashtu parasheh realizimin e shfaqjeve të tjera artistike në kuadër të MANIFESTA 14 Prishtina, që do të zhvillohen në periudhën korrik-tetor 2022.

 

“LOVE is LOVE is LOVE” është mbështetur nga Drejtoria e Kulturës e Komunës së Prishtinës dhe MANIFESTA 14 Prishtina.

"NO SHAME" është një projekt që dokumenton dhe rrit ndërgjegjësimin për të drejtat dhe jetët e LGBT+, i cili përbëhet nga prodhimi i serisë së parë të podkasteve në Kosovë dedikuar ekskluzivisht çështjeve LGBT+. Projekti synon të përmirësojë përfaqësimin mediatik të diversitetit dhe të krijojë një platformë për diskutime dinjitoze dhe të informuara për çështjet urgjente LGBT+.

 

"NO SHAME" zbatohet në partneritet me OJQ-në dhe blogun online Sbunker, dhe mbështetet nga Reporting Diversity Network 2.0, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, Balkan Trust for Democracy, një projekt i Fondit Gjerman Marshall të Shteteve të Bashkuara, dhe Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë.

Si një përpjekje për të mbështetur iniciativat ekzistuese LGBT+, ne po operojmë si sponsor fiskal për një projekt që ofron mbulimin e Javës së Krenarisë së Prishtinës 2022 - përmes prodhimit të artikujve dhe videove. Projekti zbatohet nga Dylberizm, platforma e parë LGBT+ në Kosovë në gjuhën shqipe.

 

Projekti mbështetet nga Ambasada e Zvicrës në Kosovë.

Contact
bottom of page