top of page

Përparim Rama

Përparim Rama, Kryetar i Prishtinës ishte takuar me personat LGBTIQ+ përgjatë fushatës së tij për kryetar  të Prishtinës në zgjedhjet lokale të vitit 2021 në Kosovë. Në planprogramin e tij qeverisës, i cili është fshirë nga rrjeti, ishte zotuar për ndërtimin e strehimores LGBTIQ+ në Prishtinë si pjesë e planit të  tij për mirëqenien sociale të qytetarëve të Prishtinës. Anipse Përparim Rama ka  treguar mbështetje të parezervuar simbolike ndaj personave LGBTIQ+, duke marrë pjesë në parada e ngjarje të tjera të shënuara ku edhe ka mbajtur fjalime, strehimorja vazhdon të mos ekzistojë dhe për këtë ai është deklaruar në një intervistë për Institutin Sekhmet, ku në një farë mënyre, fajin për zvarritjen e procesit të ndërtimit të strehimores e zhvendos tek organizatat e shoqërisë civile, proces ky që duhet çuar deri në fund nga bartësit e detyrës për investime kapitale, që nuk janë organizatat e shoqërisë civile por autoritetet publike lokale.

bottom of page