top of page

Kadri Veseli(2014    2020)

Në një pritje të organizuar për të dërguarin e Departamentit të Shtetit Amerikan për çështjet LGBTIQ+, Randy W. Berry, në vitin 2015, Veseli ishte shprehur, “Ne kemi kushtetutën më liberale në rajonin ku jetojmë, por edhe një traditë të fuqishme kulturore të tolerancës ndaj mënyrave të ndryshme të jetës dhe kjo na mundëson që të jemi më efektivë në luftën kundër paragjykimeve dhe stereotipeve me të cilat ballafaqohen anëtarët e komunitetit LGBTI” mirëpo një vit me pas, në të ashtuquajturat “Përgjimet Pronto” që rrodhën në publik, Veseli u dëgjua tek përdorte termin “peder” për të ofenduar kundërshtarët e tij politikë, veprim nga i cili nuk ishte distancuar asnjëherë. Përtej kësaj, nuk kemi gjetur asnjë deklarim publik të Kadri Veselit në lidhje me çështjet LGBTIQ+ gjatë kohës sa ishte në krye të Parlamentit të Republikës së Kosovës.

bottom of page