top of page

Eliza Hoxha

Në fillet e mandatit të saj të parë si deputete e Parlamentit të Republikës së Kosovës, Eliza Hoxha kishte bërë një reagim publik në rrjetin Facebook në mbështetje të personave LGBTIQ+, ndërsa një reagim të dytë e kishte bërë si replikë ndaj atyre që kishin reaguar negativisht ndaj mbështetjes së saj të hapur për personat LGBTIQ+, duke thënë se “E drejta për të jetuar sipas bindjeve dhe dëshirës personale është e garantuar me të gjitha kartat ndërkombëtare e edhe me Kushtetutën e Kosovës”. Ajo gjithashtu kishte marrë pjesë në një panel diskutimi të organizuar në kuadër të Javës së Krenarisë 2023, ku ishte diskutuar për Kodin Civil, për të cilin ajo si deputete nuk kishte marrë pjesë në votim. Eliza Hoxha si artiste dhe aktiviste njihet si mbrojtëse e zëshme e të drejtave të njeriut, megjithatë nuk ka ndonjë rezultat konkret të angazhimit të saj për të adoptuar politika mbështetëse për personat LGBTIQ+ përbrenda subjektit politik të cilit i takon.

bottom of page