top of page

Eman Rrahmani

Eman Rrahmani i Vetëvendosjes është njëri nga deputetët më të zëshëm kundër personave LGBTIQ+, ai këtë e ka artikuluar edhe në platformat e tij në rrjete sociale përmes postimeve cinike në ditë të shënuara për të drejtat e personave LGBTIQ+, si dhe nga foltorja e Parlamentit të Republikës së Kosovës si deputet, kur në seancën e 16 marsit të vitit 2022 për votimin e Projektligjit të Kodit Civil ishte deklaruar se angazhimi i tij si politikan merr kuptim kur ai e kundërshton këtë projektligj dhe sipas tij, “ruajtja e familjes tradicionale ka qenë edhe premtim i tij” gjë për të cilën ka deklaruar se do të angazhohet deri në fund të mandatit të tij si deputet dhe se asnjëherë nuk do të votojë asnjëherë për një version të Kodit Civil që u hapë udhë bashkësive civile mes personave të seksit të njëjtë.

bottom of page